Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022
logo

Πως οι απρόσεκτες δίαιτες καταστρέφουν το μεταβολισμό μας;

Θα έχετε ακούσει σίγουρα την φράση: «έχω κάνει πολλές δίαιτες και τελικά έχω χαλάσει τον μεταβολισμό μου»! Και δυστυχώς αυτή είναι μια αλήθεια. Με ποιο μηχανισμό όμως συμβαίνει αυτό;

Όπως είναι γνωστό, χάνοντας βάρος απρόσεκτα,χάνουμε εκτός από το πολυπόθητο λίπος και μυική μάζα -από ελάχιστη μέχρι υπερβολική- η οποία είναι «ο καθρέπτης του μεταβολισμού». Όσο πιο απρόσεκτες – ακραίες είναι οι δίαιτες τόσο περισσότερο μειώνεται.

Έτσι, κάθε φορά μειώνεται μαζί με το λίπος και η μυική μάζα, με μια σημαντική παρατήρηση : όταν ξαναπήραμε τα κιλά που χάσαμε απο μια «πρόχειρη» προσπάθεια, πήραμε μόνο λίπος! Η μυική μας μάζα παρέμεινε χαμηλά.

Μετά ήρθε μια άλλη παρόμοια προσπάθεια, επόμενη, η οποία και αυτή μας βοήθησε στο λίπος αλλα δυστυχώς «βοήθησε» και το μυικό ιστό να μειωθεί... Και πάλι μετά ανακτήσαμε δυστυχώς το λίπος και μόνο.

Συμπέρασμα; Μετά από πολλές αποτυχημένες (εκ του αποτελέσματος) προσπάθειες έχουμε φτάσει σε ένα σώμα περίπου στα κιλά που είμασταν πριν απο πολλά χρόνια με τη διαφορά όμως ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό λίπους και μια πολύ μειωμένη μυική μάζα ! Έτσι έχουμε και έναν μειωμένο μεταβολισμό, ο οποίος δυστυχώς δεν ανακτάται όσο εύκολα χάνεται... Με άλλα λόγια, ξανασκεφτείτε το πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα που δεν είναι φτιαγμένη πάνω στις δικές σας ανάγκες και στο δικό σας σώμα!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
pointer ΑΡΧΙΚΗ
pointer ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
pointer ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
pointer ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ
pointer ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
pointer
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
pointer
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
pointer ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
pointer ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
Nutri for life © 2016